Archiv: !

1.6. - 5.6. 2020

6.AS

Milí žáci, 

Vstupujeme do nového a zároveň posledního školního měsíce. Je zajímavý tím, že jeho první a poslední den patří pro všechny děti, mezi ty nejdůležitější v roce. Poslední je ještě daleko, ale ten první je tu! 

Podívejte - č. 1, co je na něm tak důležitého. 

 

VŠECHNO NEJLEPŠÍ DĚTI! 

 

Anooo 1. 6. je den, vás všech. Je jedno, jaké má kdo jméno. Zda je velký nebo malý, tlustý, tenký, ještě bez zoubků, či s brýlemi...VŠECHNY děti. 

 

A tento týden u svátku zůstaneme a budeme pracovat převážně všichni společně:

 

https://specmo-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/prosza_specmo_cz/EjszRkYPwK9Pvms_hIrerhcBqLLftEh9BBQp1EyCZrvS_A?e=aEBrBl 

 

·         Jak, proč, kde...se můžete dozvědět pod č. 2. 

 

·         Prvním úkolem je text č. 3, který musíte doplnit. Kdo chce, věty opisuje, jiný může přepsat psace. Místo obrázků, doplňte slova, a kde jsou kartičky s obrázky, znamená to, že slovo vykoukne, když napíšete od každého obrázku počáteční písmeno. 

 

·         Každá sranda však něco stojí. Do cirkusu, kina, divadla i na koupaliště, se musí zaplatit vstupenka. Dortík v cukrárně také není zadarmo a na pouti se penízky rozkutálejí vcukuletu. Pod č. 4, jsou materiály k procvičování peněz. 

https://skolakov.eu/matematika/1-trida/scitani-a-odcitani-do-20/pocitame-uspory/pocitame.htm 

https://skolakov.eu/matematika/1-trida/numerace-do-20/mince/prirazovani.html 

 

Zde počítání peněz do 100 

=  znamenají desítky 

J = znamenají jednotky 

https://skolakov.eu/matematika/2-trida/numerace-do-100/mince/prirazovani.html 

https://skolakov.eu/matematika/2-trida/scitani-a-odcitani-do-100-A/pocitame-uspory/pocitame.html 

 

·         Občanská výchova – peníze a jejich funkce, hospodaření s penězi  

https://www.youtube.com/watch?v=8VHq4ks6iKE 

https://www.youtube.com/watch?v=9AwGMwJ1QdQ&list=PLkvSyxa7oWYKmcdK5bbOxBCu9m5eBtJ6w&index=2 

 

 

·         Každý by si přál strávit svůj den jinak. Především podle svých zálib a koníčků. Ten, kdo by šel do divadla, nebavilo by ho jít třeba na ryby. Jiný rád jezdí na koni, ale nebaví ho plavání. A ten, kdo rád chodí pěšky s batohem na zádech, by nerad hrál hry na počítači. Povídejte s dětmi o volnočasových aktivitách. Pod č. 5 jsou prac. listy k tomuto tématu. 

 

·         Co si tak uspořádat karneval? Veselí různých masek. Někdo půjde za piráta, jiný by chtěl být třeba jako Spiderman. Holčičky princezny, nebo jako koníci s barevnou hřívou. A co třeba kostým skřítka? Jaké oblečení má asi ten náš skřítek Nezbedníček? Nakreslete, co si na karneval připravovaly děti z prac. listu č. 6. a na druhou stranu papíru nakreslete, jaký kostým byste si vzali, kdybyste šli za skřítka Nezbedníčka. Tentokrát něco od nás jemu.

Nějaké kostýmy pro inspiraci zde https://www.google.com/search?q=sk%C5%99%C3%ADtek+kost%C3%BDm&tbm=isch&ved=2ahUKEwiGyOuem9bpAhULnRoKHVvICOgQ2-cCegQIABAA&oq=sk%C5%99%C3%ADtek+kost%C3%BDm&gs_lcp=CgNpbWcQAzoCCAA6BggAEAgQHjoECAAQGFCovw1YjcoNYPnNDWgAcAB4AIABUIgBpwOSAQE2mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img&ei=EIDPXoaAG4u6atuQo8AO&bih=625&biw=1024&rlz=1C1GCEU_csCZ823CZ823 

 

·         K lepší náladě, vám zasílám nápady na zábavné chvíle, které můžete trávit v rodinném kruhu. 

č. 7 a tyto odkazy: 

https://cz.pinterest.com/pin/713468765957458422/ 

https://cz.pinterest.com/pin/670895675729985109/ 

https://cz.pinterest.com/pin/517069600973298613/ 

 

Doufám, že váš Den dětí byl skvělý a strávili jste ho dle svých představ. Přeji krásné nadcházející dny a prosím o dodání prací dětí.

Děkuji p. uč. Žaneta Prošková.