Archiv: !

Děláme si hezký červen

Výlety a zážitky 4. AS

To to letí…zase další školní rok téměř za námi. My jsme se rozhodli, že si jeho závěr zpříjemníme.

Začali jsme hned 1. června stopovačkou s fáborky na Šibeníku. Přibrali jsme kamarády z 8. AS. Cestou jsme se museli vypořádat s veselými ale také vědomostními úkoly. Byla to velká legrace a Den dětí jsme si moc užili.

Výlety v červnu jsme chtěli naplánovat tak, abychom vyzkoušeli co nejvíce dopravních prostředků. Vyrazili jsme tedy vlakem do Ústí nad Labem, z nádraží pak kousek pěšky na lanovku směřující na zámeček Větruše. Zde jsme prošli přírodní labyrint, nasmáli jsme se v zrcadlovém bludišti a také jsme si prohlédli město z výšky. Protože jízda lanovkou byla pro nás velký zážitek, využili jsme ji i pro zpáteční cestu. Kdo se bál při jízdě vzhůru, cestu dolů už zvládl bez obav.

Protože nám trochu pršelo, poslední hodinku před odjezdem jsme strávili v cukrárně, kde dělali výbornou zmrzlinu a zmrzlinové poháry.

Cesta do Mostu super moderním rychlíkem s televizí utekla velmi rychle. Opět jsme prožili krásný den.

V dalším týdnu máme v plánu výlet tramvají a autobusem na Farmu u Kačky na Klínech. Uvidíme, co ještě v červnu stihneme, ale vypadá to, že loď a letadlo si budeme muset nechat na příští rok. Tomu říkám výzva!

                                                                                    text: Mgr. Lenka Frolíková

 

                                                                                  foto: pedagogové ze 4. AS