Archiv:

Školní projekt v rámci OP JAK

Umělá inteligence - AI

Poprvé jsme se s umělou inteligencí setkali při tandemové výuce s deváťáky. Zkusili jsme si, co taková AI umí a s její pomocí jsme vytvořili článek o našem projektu: Adventní zpívání pod stromkem. Vše nám zabralo pouhých pár minut. Nejtěžší na tom všem bylo naučit se zadávat příkazy AI, které musely být přesné, výstižné, srozumitelné a také pravopisně dobře napsané (to jsme trénovali v hodině ČJ).

Toto je výsledek:

„Adventní zpívání je tradiční zvyk, který se v Česku koná v období adventu. Během této doby se lidé scházejí a zpívají vánoční koledy a písně. Adventní zpívání se koná v kostelech, na náměstích a v různých dalších místech. Lidé se obvykle shromažďují kolem vánočního stromu a zpívají koledy. Někdy jsou k dispozici i texty písní, aby se mohli zapojit i ti, kteří neznají texty. Adventní zpívání je skvělou příležitostí k setkání s přáteli a rodinou a k prožití vánoční atmosféry.“

Umělá inteligence nám pomohla i s úpravou fotografie. V galerii posuďte sami, jak se za pár minut vytratili v pozadí žáci, které jsme na fotografii nechtěli mít, jak zmizel kabel nad vánočním stromečkem, jak je fotografie celkově ostřejší s lepšími barvami.

Foto a text: Mgr. Schützová Petra