Archiv:

ŠKOLNÍ PROJEKT V RÁMCI OP JAK

Poznávací a naučný výjezd žáků do Krkonoš.

1. den: 

 Do Horské chaty Portášky jsme dorazili po 13. hodině a už tu na nás čekal výtečný oběd. Hned po obědě jsme se ubytovali a poté následovala úžasná přednáška o Krkonošském národním parku s nejméně hodinovou procházkou po okolí. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o životě lesa a ptactva. Před večeří jsme se vydali do herní krajiny Pecka, kde jsme si to náramně užili. Večer jsme zakončili táborákem s opékáním buřtů. Počasí nám zatím přeje v rámci možností. 

2. den: 

Od probuzení jsme netrpělivě sledovali předpověď počasí, aby se nám splnil náš cíl. Naštěstí pro nás se počasí umoudřilo a předpovězený liják se neuskutečnil. Cíl jsme s vypětím sil splnili. Dobyli jsme nejvyšší vrchol ČR. Plánovali jsme sice cestu dolů pohodlnou kabinovou lanovkou, ale Krakonoš na nás poslal velký vítr a mraky, čímž vyřadil lanovku z provozu. Statečně jsme vyrazili zpět po svých. A co se stalo? Zvládli jsme to!!!!! A na závěr dne jsme úspěšně absolvovali vědomostní test, který prověřil nabyté znalosti.

3.den:

Po vydatné snídani jsme začali balit a vyzvedávat oběd, ale už v balíčku, který jsme si vezli s sebou domů. Ano. Bohužel nastal čas odjezdu. Moc se nám odjet nechtělo, ale těšili jsme se na své blízké, které jsme tři dny neviděli, ačkoliv jsme s nimi byli v neustálém spojení prostřednictvím telefonů. Naposledy jsme se zhoupli na houpačce, zahráli petang a proběhli se v herní krajině Pecka. Rozloučili jsme se s chatou Portášky a tradá do Mostu.

Více na záložce Fotogalerie - album Sněžka

Lenka Adámková, Petr Rak, Blanka Kučerová, Jana Volrábová